top of page

Hygge og Kage

... er to vigtige elementer, når man er medlem af
Bording Løbeklub.... Selvfølgelig løber vi også for sagen.
Men eftersom man bliver glad af kage (og løb)
må kage (og løb) jo selvsagt være sundt  ... 
På 1/2marathon holdet - har man f.eks en regel
om at alt over 10 km løb udløser kage. 
Til mange af vores arrangementer har vi nogle virkelig dejlige supportere og klubmedlemmer, der bager fantastiske kager og nogle gange er der brug for at dele opskrifter.
Det kan gøres her på siden, ved at sende opskriften og evt et billede af kagen til Lene på mail: bachpedersenlene@gmail.com 

Saltede mandler

500 gr. mangler
5 dl. vand
5 spsk. groft salt

Varm vand og salt i en gryde under omrøring .. indtil saltet er opløst.
Sluk for vandet og vend mandlerne i og lad blandingen trække i ca. ½ time. (Rør lidt i det undervejs).

Hæld vandet fra og fordel mandlerne på bagepapir på en bageplade. Bages 20-25 min v. 180-200 grader midt i ovnen.

Bemærk: Så længe mandlerne er varme smager de "forkert". Først når de er afkølet kommer sprødheden frem...

 

God fornøjelse!

Australsk kiksekage (fra den skæve bane)

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g brun farin
80 g kokosmel
125 g smeltet smør

Bland alle tørre ingredienser, smelt smør og bland i. Dejen samler sig ikke helt.
I bradepande 18x25 cm, pres massen ned
180 grader ca 10 min.

Fyld:
1 ds kondeseret mælk (400g)
2 spsk lys sirup
1 spsk smør

Alle ingredienser i en gryde. Varm langsomt op ved svag. Rør hele tiden til kogepunktet.
Lad koge svagt ca 5 min. under omrøring indtil karamelkonsistens.
Fyld fordeles på den bagte bund.
I ovn 12-15 min

Kagen køles helt af

Pynt: 
150 g mørk ckokolade
10 g smør
Smelt chokoladen rør smør i
Fordeles på den kolde kage

Kagen er bedst på 2. Dagen
Faktisk endnu bedre på 3. Men der er der næsten aldrig mere tilbage 

bottom of page